Wij geven smorgens, smiddags en savonds motorrijlessen

Motorrijles Lelystad

 

Wil je beginnen met motorrijlessen in de buurt van Lelystad? Dan zit je bij de motorrijschool Caspian Rijopleidingen op het juiste adres! Met onze ervaren instructeurs zorgen wij voor een prettige ervaring zodat jij jouw motorrijbewijs kan halen. Met goed verzorgde en betrouwbare motorrijlessen in de omgeving van Lelystad ervaar je direct het plezier van het motorrijden!

Gratis proefles

Bij het afnemen van pakket 2 of 3 is de eerste proefles gratis

Direct beginnen

Meld je nu aan en je kan direct beginnen met motorrijlessen

Hoge slagingspercentage

Kwaliteit is bij ons belangrijk en dat zorgt voor resultaten

Waarom motorrijlessen rondom Lelystad bij Caspian Rijopleidingen?

Met jarenlange ervaring zijn wij de betrouwbare motorrijschool dichtbij Lelystad. Wij zorgen voor een vertrouwde en veilige omgeving om je motorrijbewijs te halen. Hierbij vinden wij het belangrijk dat je vanaf je eerste motorrijles tot je praktijkexamen de beste begeleiding van ons krijgt. Wij vormen een deskundig en gepassioneerd team dat met plezier de essentiële vaardigheden van het motorrijden aan jou overbrengt.

Naast onze ervaren instructeurs, geniet je van nog meer voordelen als je motorrijlessen bij Caspian Rijopleidingen gaat volgen. Zo geniet je bij ons van:

N

Hoge kwaliteit voor een goede prijs

N

Hoge slagingspercentage

N

Vaste rij-instructeur

N

Mogelijkheid om direct te beginnen

N

Ontspannen sfeer tijdens de lessen

N

Klantvriendelijk en servicegerichtheid

Heb je het overdag druk? Geen probleem, bij ons kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds de motorrijlessen in de buurt van Lelystad inplannen!

Probeer een vrijblijvende proefles nabij Lelystad

Lijkt motorrijden jou iets en wil je starten met motorrijlessen rondom Lelystad? Bij ons vraag je gemakkelijk een vrijblijvende proefles aan! Dit betekent dat je nergens aan vast zit, maar wel het gevoel van motorrijden kan ervaren. Bij de proefles leer je onze motorrijschool in de buurt van Lelystad kennen en weet je wat je kunt verwachten bij de motorrijlessen.

Proefles aanvragen

Waar wij op letten bij de motorrijlessen

Wij streven ernaar om je de ultieme motorrijles ervaring in de omgeving van Lelystad te bieden en het plezier en verlangen naar het motorrijden nog groter te maken. Dit doen wij niet alleen door je een prettige en ervaren rijinstructeur aan te bieden, maar ook door je de essentiële vaardigheden uit te leggen waar wij onder andere op zullen letten tijdens de les. Dit zijn namelijk de volgende punten:

 

 • Wegrijden, stoppen
 • Opschakelen, terugschakelen
 • Hanteren van juiste snelheid
 • Stapvoets rijden
 • Remmingen

Zo weet jij wat je kunt verwachten en waar je op moet letten tijdens het examen voor het behalen van jouw motorrijbewijs.

Verschillende examens voor een motorrijbewijs

Om het motorrijbewijs te halen zijn er meerdere examens die je moet halen; praktijkexamen AVD en AVB, theorie-examen en de keuze voor een tussentijdse toets. 

Vanaf de leeftijd van 18 jaar heb je de mogelijkheid om bij het CBR het motorexamen voertuigbeheersing en het motorexamen verkeersdeelneming af te leggen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar kun je het motorexamen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf de leeftijd van 21 jaar is het toegestaan om het motorexamen af te leggen op een zware motor (A).

Praktijkexamen AVD 

Het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) bestaat uit twee onderdelen. Eerst wordt op het parkeerterrein een ogentest gedaan en vragen gesteld over de motor, zoals de controle van de banden en remmen. Daarna is de examenrit die in totaal 35 minuten duurt. 

De uitslag van het examen wordt direct na afloop in het CBR-examencentrum bekendgemaakt. Voor meer informatie over dit praktijkexamen vind je hier.

Praktijkexamen AVB 

Het examen voertuigbeheersing (AVB) bestaat uit zeven oefeningen voor de motor op het examenterrein en alle oefeningen tellen even zwaar. In totaal laat je bij het motorexamen voertuigbeheersing zeven oefeningen zien. Alle oefeningen tellen even zwaar.

Er zijn vier clusters en uit ieder cluster is één oefening verplicht. Daarnaast doe je uit de clusters twee tot en met vier één extra oefening. Dat betekent dat je vier verplichte oefeningen krijgt en drie oefeningen die de examinator kiest. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. Direct na afloop krijg je te horen of je bent geslaagd of niet.

Voor meer informatie over het AVB praktijkexamen en de clusters vind je hier

 

Starterpakket

Speciaal voor beginners

€ 695,-

 • 10 motorrijlessen 
 • Praktijkexamen AVB
 • Praktijkexamen AVD 

Theorie-examen

In het theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Je beantwoordt de vragen op een computer. In het theorie-examen voor de motor kom je verschillende soorten vragen tegen. De tijd die je voor het examen hebt is 30 minuten en bij een theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Voor het examen moet je van de 50 vragen en 2 testvragen in totaal 44 goed beantwoorden. 

Voor meer informatie over het theorie-examen voor je motorrijbewijs, klik je hier.

Tussentijdse toets

Je kunt tussen je motorrijlessen in omgeving Lelystad door een tussentijdse toets maken. Zo kun je alvast wennen aan de situatie bij een motorexamen en krijg je tips van een CBR-examinator. 

Eerst doe je op het parkeerterrein een ogentest en vervolgens moet je de toetsrit van 35 minuten uitvoeren. Na afloop krijg je in het CBR-examencentrum te horen hoe het is gegaan en krijg je extra advies. 

Voor meer informatie over de tussentijdse toets, klik je hier.

Rijopleiding op maat

Iedere leerling is anders. Sommige reden al scooter & sommige hebben misschien faalangst. Het volgen van een proefles is daarom belangrijk om een pakket samen te stellen die bij je past!

Ervaren rij-instructeurs

Caspian Rijopleidingen werkt uitsluitend met ervaren, flexibele en natuurlijk gezellige rij-instructeurs. Voor de beste motorrijschool rondom Lelystad moet je dan ook bij Caspian Rijopleidingen zijn.

Beginnen vanaf 17 jaar

Caspian Rijopleidingen geeft al jarenlang motorrijles in de omgeving van Lelystad aan leerlingen van jong tot oud! Je kunt bij ons al beginnen met het volgen van je rijlessen zodra je 17 jaar bent en examen doen vanaf je 18e.

Op zoek naar een motorrijschool dichtbij Lelystad?

Caspian Rijopleidingen geeft motorrijles rond de regio’s Almere, ‘t Gooi, Zaanstad en Amsterdam. Woon je in de buurt van Lelystad? Kijk dan naar de volgende locaties waar je in de omgeving motorijlessen kunt volgen:

 

Let op, wij geven geen les in Lelystad, maar wel in de omgeving. Wil je zeker weten waar je motorrijles bij Caspian Rijopleidingen kan volgen? Neem dan gerust contact met ons op en ontdek waar je kan lessen en waar je examen kunt doen.

 

Proefles aanvragen

Ben je enthousiast geworden om je motorrijbewijs te halen rondom Lelystad? Voltooi dan de eerste stap door een proefles aan te vragen en te ervaren hoe het is om bij ons motorrijlessen te volgen. Hopelijk zien we je snel bij je eerste motorrijles in de omgeving van Lelystad!

Proefles aanvragen

Wat zeggen leerlingen over ons

Laisah imani

Goeie rijschool , Meran is erg geduldig en neemt de tijd om alles rustig uit te leggen totdat je het begrijpt en kan . Ook wordt je goed op je gemak gesteld. Zeker een aanrader!!!!

Max Middel

 

In één keer geslaagd door Caspian! De instructeur legt alles duidelijk uit en neemt alle tijd voor je. Ik kan goed met hem opschieten. Daarnaast tussendoor ook veel gelachen. Hele fijne tijd gehad. Echt een aanrader!

Genicy Tiixzy

Ik zou zeker deze rijschool aanraden!,
Goeie uitleg veel tips en tricks en je ervaard zeker een leuke tijd hier!
Kort gezegt,
Top Rijdschool!

Nu Starterspakket € 695,-

Vul het contactformulier in en begin nu met het starterspakket!!

Wacht niet veel langer en neem nu een proefles bij ons. Tijdelijk hebben wij een actie voor beginnende leerlingen.

 • 10 motorrijlessen 
 • Praktijkexamen AVB
 • Praktijkexamen AVD

(dit zijn 10 rijlessen van 60. min)

Proefles aanvragen

1 + 14 =

Motor: Lespakketten en tarieven

Wil je weten welk pakket het beste bij jou past? Dan adviseren wij een geheel vrijblijvende proefles. Bij afname van pakket 2 of 3 is de proefles GRATIS! De instructeur heeft na een proefles een goed beeld van jouw rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Hij zal je dan adviseren welk pakket het beste bij jou past.

Even bellen of mailen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Wil je weten welk pakket het beste bij je past? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ons altijd bellen of mailen voor het inplannen van een afspraak en meer informatie.

Veelgestelde vragen

 

Hoeveel lessen heb je nodig om te slagen?

Dit verschilt per leerling en is onder andere afhankelijk van je leeftijd, theoriebeheersing en (eerdere) schakel ervaring. Na de proefles zal onze instructeur een weloverwogen inschatting kunnen maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Onze instructeur zal je adviseren tijdens de gehele opleiding.

 

Wat is een vrijblijvende proefrijles?

Dit is een intakeles zonder enige verplichtingen. Je zit dus nog nergens aan vast. Het is enkel een moment voor de leerling om kennis te maken met de motorrijschool, rijinstructeur en de manier waarop onze motorrijlessen worden verzorgd.

 

Welke motorexamens zijn verplicht? 

De verplichte motorexamens van het CBR zijn: theorie-examen, praktijkexamen AVD en praktijkexamen AVB. Je kunt als extra oefening en voor extra advies een tussentijdse toets maken. 

 

Wat zijn de tarieven voor motorrijlessen 

Je kunt uit verschillende lespakketten kiezen die verschillen van tarief. Je kunt de pakketten hier bekijken.

 

Waar zijn de motorijlessen van Caspian Rijopleidingen? 

De motorrijlessen van Caspian Rijopleidingen starten in Almere, waar het examen gedaan wordt hangt af van de mogelijkheden van het CBR. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de locaties.